• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • 100% kwaliteit
  • De beste service
  • 100% maatwerk

Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen over gietvloeren

Sandeo gietvloeren krijgt regelmatig vragen over gietvloeren. Wij helpen u altijd graag met al uw vragen! Op deze pagina hebben wij de meest gestelde vragen verzameld met antwoord. Mocht u een vraag hebben, neem dan contact met ons op.

Onze gietvloeren zijn van hoge kwaliteit en van Nederlandse afkomst. De producten die wij gebruiken zijn dus zeer duurzaam en gaan dus erg lang mee. Let wel op dat u als klant van grote invloed bent op de levensduur van de gietvloer. Probeer de gietvloer goed te onderhouden, en voorkom vlekken. Bij alcoholische dranken snel opdweilen. Gebruik bij voorkeur ook geen vette zeep. Ook adviseren wij ten alle tijden een uitsparing voor een droogloopmat. Dit voorkomt al gelijk veel krassen in de gietvloer. Plaats ook viltjes onder uw meubels. En probeer de meubels niet teveel te verschuiven. Bij de firma scratch no more verkopen ze allerlei soorten viltjes speciaal gemaakt voor gietvloeren. Als u toch overweegt na jaren om u gietvloer op te frissen, is dit geen enkel probleem. Een enkele nieuwe toplaag kan u alweer voorzien van jaren plezier! Dit is dus waarom een gietvloer enorm duurzaam is ten opzichte van andere vloeren.

Het antwoord is ja dit is zeer zeker mogelijk! Wel is de voorbereiding en nazorg van groot belang. De stucadoor moet daar ook zeker rekening mee houden. Het stucwerk moet nagenoeg gelijk zijn met de vloer. Zodat wij daar netjes tegen de kanten aan kunnen gieten. Houd er wel rekening mee dat een gietvloer vloeibaar is. Waardoor u of de schilder dit later nog kan bijwerken. Dit omdat wij met een vloeibaar product nooit strak tegen het kantwerk aan kunnen gieten. Als er onverwachts toch naadjes te zien zijn tussen de muur en de ondervloer kunnen wij tegen een kleine vergoeding deze afkitten en voorbewerken met een hoogwaardige acryllaat kit.

De prijs van een gietvloer wordt door verschillende factoren bepaald. Allereerst is het aantal m2 een grote factor daarin. Ook de staat van de desbetreffende ondergrond bepaald veel over de uiteindelijke prijs. Wij proberen een zo goed mogelijke offerte aan te bieden. Als u duidelijk aangeeft op het offerteaanvraagformulier wat de situatie op dat moment is, kunnen we dat beter inschatten.

 

Bij verkoop komen we bij u thuis om de kleur te bespreken. Daar wordt nog niet technisch naar de ruimte gekeken. Dit wordt vaak 2 weken voor uitvoerdatum door onze projectleider gedaan. Als daar vervolgens gebreken worden vastgesteld, worden deze met u besproken. Het kan zijn dat de ondervloer niet vlak genoeg is om daar een 3 mm hoge gietvloer te maken. Dan zal daar dus een egalisatie laag nodig zijn om het geheel te corrigeren. Ook plintloze aansluiting bijvoorbeeld valt onder meerwerk. U kunt dit bijvoorbeeld al aangeven bij het aanvraagformulier offerte bericht. Om zo min mogelijk voor onverwachte kosten te komen is het belangrijk om dit goed aan te geven in het aanvraagformulier.

 

Wat ook belangrijk om te weten is waar begint onze staffel? Wij hebben gezegd van 1 t/m 27 m2 betaald u dezelfde prijs. Dus wil u alleen uw toilet gedaan hebben. Dan betaald u dus net zoveel als bijvoorbeeld 2 badkamers. 

 

Gemiddelde prijs UV Gietvloeren en Concreteo Nature ( woonbeton )

 

1 tot 27 m2 € 110

27 tot 50 m2 € 100

50 tot 75 m2 € 85/90

75 tot 100 m2 € 80/85

100 tot 125 m2 € 70/75

125 tot 150 m2 € 65/70