• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • 100% kwaliteit
  • De beste service
  • 100% maatwerk

Hoe lang gaat een gietvloer mee?

Sandeo Gietvloeren

Vele tientallen jaren woon- of werkplezier op een gietvloer

Veel mensen vragen ons hoe lang een vloer meegaat als ze een vloer komen uitkiezen. Die vraag wordt ook veel gesteld voor de gietvloer, zeker ook omdat deze vloer vaak bedrijfsmatig wordt gelegd. Ons antwoord luidt dan meestal dat dat helemaal afhankelijk is van het gebruik van de vloer. Maar dat u met een gietvloer gegarandeerd een vloer hebt die zeer lang meegaat, komt vooral door het feit de vloer uit vier of vijf lagen bestaat. Bovendien is er sprake van bescherming van het vloersysteem door de afwerking met een slijtvaste topcoating. Wij vertellen u hieronder graag meer over hoelang een gietvloer meegaat. Dus lees vooral verder.

Hoe gaat een gietvloer zo lang mogelijk mee?

De levensduur van een gietvloer is zeker enkele tientallen jaren. Soms zelfs langer, maar dat hangt dus van uw gebruik af. Het is meestal alleen de toplaag die zo nu en dan vernieuwd hoeft te worden. Gemiddeld is er na ongeveer 8 jaar meestal wel sprake van lichte slijtage. Uiteraard kan het voorkomen dat de gietvloer onder de toplaag beschadigd raakt. Bijvoorbeeld door een te wat ruwe verhuizing of iets dergelijks. Wij garanderen u dat onze gietvloeren van zeer hoge kwaliteit en van Nederlandse makelij zijn. De producten die wij gebruiken om een gietvloer te leggen, zijn dus zeer duurzaam en gaan erg lang mee. Uiteraard heeft u als gebruiker altijd een grote invloed op hoe lang een gietvloer meegaat.

Onderhoud van de gietvloer

Hoewel een gietvloer eruit ziet alsof hij niet kapot te krijgen is, heeft de vloer wel enig onderhoud nodig om die lange levensduur te garanderen. Probeer de gietvloer goed te onderhouden en voorkom vlekken. Dweil alcoholische dranken snel op. Gebruik bij voorkeur geen vette zeep. Ook adviseren wij altijd een uitsparing voor een droogloopmat. Dit voorkomt direct veel krassen in de gietvloer. Plaats ook viltjes onder uw meubels. En probeer de meubels niet teveel te verschuiven. Gietvloeren gaan bij normaal gebruik en reguliere schoonmaak tientallen vele jaren mee. Dat geldt zowel voor gietvloeren voor particulieren als voor bedrijven. Na intensief gebruik is het zoals gezegd mogelijk dat de bovenste laag aan vernieuwing toe is. Naast dat wij aan gietvloer renovatie doen, voorzien wij ook in de mogelijkheid om een nieuwe topcoating aan te brengen.

Meer weten over onze gietvloeren?

Wilt u meer weten over onze gietvloeren en/of het onderhoud ervan? Neem dan contact met ons op door het sturen van een e-mail naar info@sandeogietvloeren.nl, of te bellen naar 06 11 92 49 93.