• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke benadering
  • 100% kwaliteit
  • De beste service
  • 100% maatwerk

Gietvloer van de beste en meest duurzame materialen

Gietvloer comfort pro+

Gietvloer van de beste en meest duurzame materialen

Opwarming van de aarde, stijgende zeespiegels, enorme regenbuien met wateroverlast, vulkaanuitbarstingen: terwijl moeder aarde zich met hand en tand verzet tegen wat we allemaal aan milieuvervuiling op haar loslaten, is het de hoogste tijd om duurzaam te werk te gaan. Dat geldt ook bij het laten leggen van een nieuwe vloer. Bij Sandeo krijgen we daarom vaak de vraag: is de PU Gietvloer duurzaam? We kunnen hierop bevestigend antwoorden. U leest hieronder meer over waarom gietvloeren een duurzaam alternatief zijn voor andere soorten vloeren.

Duurzaam alternatief

Gietvloeren zijn een duurzaam alternatief in vergelijking tot tapijt of laminaatvloeren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt, gaat een duurzame gietvloer jarenlang lang mee en heeft hij niet veel onderhoud nodig. Bij intensief gebruik is het bij bepaalde typen PU gietvloeren zo nu en dan nodig om een nieuwe beschermende topcoat op de gietvloer aan te brengen, zodat hij er weer als nieuw uit ziet.

Weinig onderhoud

Doordat slechts weinig onderhoud nodig is, heeft u ook maar weinig onderhouds- en schoonmaakmiddelen nodig om de vloer in goede conditie te houden. Daarmee spaart u zowel het milieu als uw portemonnee.

Geschikt voor vloerverwarming

Een gietvloer zorgt ervoor dat uw vloer goed geïsoleerd is. Dit scheelt in de winter wanneer u uw huis moet verwarmen. Wilt u nog meer energie besparen? Denk dan aan het aanleggen van vloerverwarming onder de gietvloer. Een gietvloer laat de warmte van vloerverwarming namelijk heel makkelijk door. Bovendien verwarmt een vloerverwarming de ruimte zeer gelijkmatig, zodat de warmte zich snel en goed kan verspreiden. Vloerverwarming met een gietvloer is dus een maatregel die in veel energiebesparende huishoudens wordt toegepast.

Weinig verspilling en duurzame materialen

Tot slot melden we u graag dat bij het aanbrengen van een gietvloer geen sprake is van materiaalverspilling. De ruimte waarin de vloer wordt gelegd, wordt nauwkeurig opgemeten. Daarna wordt de gietvloer wordt zo gegoten dat er geen restjes hoeven worden weggegooid.
Bovendien is het polyurethaan waarvan gietvloeren zijn gemaakt een zeer duurzaam materiaal. En dat maakt deze vloer zo populair in tijden dat het milieu onze aandacht nodig heeft!

Meer weten over de duurzaamheid van de gietvloer?

Wilt u meer weten over hoe duurzaam de gietvloer is? We leggen het u graag allemaal uit. U kunt ons bellen op 06 11 92 49 93 of stuur uw vraag per mail naar info@sandeogietvloeren.nl.